وبلاگ

آموزش صفر تا صد جستجو و دانلود مقاله از گوگل اسکولار

آموزش کامل سرچ و پیدا کردن مقاله در گوگل اسکولار
مقاله

آموزش صفر تا صد جستجو و دانلود مقاله از گوگل اسکولار

با توسعه روز افزون فناوری‌ها و ابزارهای ارتباطی، دسترسی به منابع علمی و تحقیقاتی برای دانشجویان، پژوهشگران و اساتید، از اهمیت به‌سزایی برخوردار شده است. در این راستا، گوگل اسکولار به عنوان یک ابزار مفید و کارآمد برای جست‌وجوی منابع علمی و پژوهشی شناخته می‌شود. گوگل اسکولار با امکانات و ویژگی‌های خود، به کاربران این امکان را می‌دهد که به راحتی و با سرعت بیشتری، به منابع علمی مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند. به هرحال مقاله نویسی برای اپلای و در این مقاله از آرکا ساینس با آموزش کامل سرچ و پیدا کردن مقاله در گوگل اسکولار، و نحوه استفاده از این ابزار برای دسترسی به منابع علمی با کیفیت بالا و به‌روز، آشنا خواهید شد.

معرفی گوگل اسکولار

گوگل اسکولار (Google Scholar) یک موتور جستجوی تخصصی و رایگان برای پیدا کردن مقالات علمی و پژوهشی است. این سرویس شرکت گوگل به کاربران این امکان را می‌دهد تا به راحتی و با سرعت بالا به مقالات علمی و پژوهشی دسترسی پیدا کنند. در کل، گوگل اسکولار به عنوان یک پایگاه داده مهم و معتبر برای دسترسی به مقالات علمی و پژوهشی، تحقیقات و اطلاعات علمی در حوزه‌های مختلف شناخته شده است. از ویژگی‌های اصلی گوگل اسکولار می‌توان به دسترسی رایگان به مقالات با هر زبانی اشاره کرد. همچنین با پیدا کردن مقاله در گوگل اسکولار می‌توان تعداد ارجاعات به آن و شاخص H-Index نویسنده‌ی آن را نیز مشاهده کرد. البته تنها بعضی از مقالات موجود در گوگل اسکولار رایگان هستند و فقط چکیده‌ی آن‌ها قابل مشاهده است. در ادامه به نکات مورد نیاز یادگیری و آموزش گوگل اسکولار می‌پردازیم.

کاربرد گوگل اسکولار

گوگل اسکولار برای ارائه مقالات علمی و پژوهشی با محتوای به‌روز و دقیق برای کاربران طراحی شده است. کاربران می‌توانند با استفاده از گوگل اسکولار، به راحتی به مقالات علمی دسترسی داشته باشند و با استفاده از ویژگی‌های مختلف این سرویس، مقالات مورد نظر خود را جستجو، فیلتر و حتی دانلود کنند. در حقیقت گوگل اسکولار برای دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و سایر افرادی که به دنبال دسترسی به مقالات علمی هستند، معتبرترین و شناخته‌شده‌ترین منبع علمی به حساب می‌آید. به خصوص افرادی که که در حوزه پژوهش‌های علمی فعالیت می‌توانند به راحتی از طریق مجلات مختلف مقاله خود را در گوگل اسکولار منتشر کنند و این سرویس برای‌شان به شدت کاربردی است.

 در نظر داشته باشید که گوگل اسکولار تنها یک موتور جستجوی مقالات علمی است و اعتبار و صحت علمی مقالات را نمی‌تواند تضمین می‌کند، اما با ارائه اطلاعات تکمیلی می‌تواند تا حد زیادی اعتبار مقاله را نشان دهد. در هر صورت در هنگام استفاده از یک مقاله، خود پژوهش‌گر نیز باید اطلاعات را ارزیابی کند تا دچار اشتباه نشود. به کمک گوگل اسکولار می‌توان به جست‌وجو در بخش‌های مختلفی مثل مقالات ژورنال‌ها و کنفرانس‌ها، پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های دکتری، پرونده‌های قضایی و پتنت یا ثبت اختراع‌ها پرداخت.

پیشنهاد مطالعه: نکات مهم در اعتبار سنجی منابع پژوهشی برای مقاله

ویژگی‌ها و امکانات گوگل اسکولار

پیدا کردن مقاله در گوگل اسکولار به عنوان یک موتور جستجوی تخصصی، به دلیل ویژگی‌ها و امکاناتی که به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار داده، بسیار راحت و می‌باشد. هر کسی به راحتی و با دقت بالا می‌تواند مقاله تخصصی مورد نظرش را در گوگل اسکولار پیدا کند. البته برای پیدا کردن مقاله در گوگل اسکولار آشنایی با ترفندهای سرچ و عمل‌گرهای گوگل نیز خیلی مهم است و پژوهشگران باید آن‌ها را به خوبی بشناسند و با نحوه کارشان آشنا شوند. در ادامه به معرفی و بررسی ویژگی‌ها و امکانات گوگل اسکولار می‌پردازیم.

یکی از موارد بسیار پر کاربرد که کم‌تر به آن اهمیت داده می‌شود فیلتر کردن سرچ است. در حقیقت گوگل اسکولار به شما این امکان را می‌دهد، تا با استفاده از فیلترهای گوناگون مثل تاریخ، نام مجله، نام نویسنده و…  نتایج جست‌وجو را فیلتر کنید.  این تنظیمات را در داخل Advanced Search می‌توانید پیدا کنید. شما در هنگام سرچ گوگل اسکولار می‌توانید فیلترهای با تمام کلمات، عبارت دقیق، حداقل یکی از کلمات و حتی بدون کلمات در عنوان یا هرجایی از متن را روی سرچ خود لحاظ کنید تا جست‌وجویی دقیق انجام داده باشید.

این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانند با سرعت و دقت بیش‌تری مقالات مورد نظر خود را در گوگل اسکولار پیدا کنند.

نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار

کاربران گوگل اسکولار می‌توانند نتایج سرچ خود را نیز سیو کنند و هر وقت نیازشان شد، بتوانند دوباره به آن رجوع کنند. همچنین گوگل اسکولار اسم و مشخصات دقیق نویسندگان را هم ارائه می‌دهد و سوابق نویسندگان در آن مشخص شده است که در ریسرچ‌های خاص به شدت کاربردی است. به علاوه می‌توان به کمک گوگل اسکولار به نوشته‌های مرتبط به هر مقاله دسترسی پیدا کرد. شما به کمک گوگل اسکولار، می‌توانید اطلاعات مفید در مورد یک مقاله کسب کنید. یکی از مهم‌ترین این اطلاعات Citation یا ارجاعاتی است که به آن مقاله داده شده است.

ویژگی‌های گوگل اسکولار

  • پیدا کردن ورژن‌ها گوناگون یک مقاله
  • پروفایل شخصی نویسندگان
  •  یافتن مقاله‌های مرتبط
  • امکان داشتن آلرت برای موضوع و مقاله‌های مورد نظر
  • محاسبه ریت H-Index بر اساس تعداد مقالات و استنادات
  •  سرچ در بین تمامی منابع علمی
  • فیلتر بر اساس تاریخ، نویسنده و نام مجله
  • مشاهده رفرنس‌های مقالات
  • آرشیوی بزرگ از اسناد علمی
  • تعداد ارجاع‌های داده شده مقاله

نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار

اگر قصد تحقیق روی موضوعی دارید حتماً باید با ترفندهای سرچ گوگل و نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار آشنا باشید. برخی از ترفندهای سرچ گوگل اسکولار را در زیر مشاهده می‌کنید.

کاراکتر ~ نشان دهنده سرچ میان کلمات هم‌معنی

اگر بین علامت نقل‌وقول یا همان کوتیشن مارک ” ” کلمه یا عبارتی قرار داشته باشد، آن عبارت به صورت دقیق سرچ خواهد شد.

عمل‌گرهای دیگری مثل OR برای AND و NOT وجود دارند که مثل معنایشان دقیقاً عمل می‌کنند و می‌توانید به کمک آن‌ها بایدها و نبایدهای مقاله را تعیین کنید.

عبارت intitle: در واقع در عنوان‌ها سرچ می‌کنند و allintitle: در واقع کل یک عبارتی را در عنوان‌ها جست‌وجو می‌کند.

عبارت intext: و  نیز به همین صورت فقط با این تفاوت که در متن مقالات نیز سرچ خواهد کرد.

به کمک filetype: نیز می‌توانید نوع فایل برای دانلود مقاله رایگان از گوگل اسکولار را مشخص کنید و مثلاً فقط فایل‌های PDF را در نتایج ببینید.

سرچ در حالت Incognito نیز سابقه شما را لحاظ نمی‌کند و می‌تواند به پیدا کردن مقالات بهتر کمک کند.

دسته‌بندی مقاله را با استفاده از Related: مشخص کنید و مقالات مرتبط در هر حوزه را پیدا کنید.

سخن پایانی

با این که گوگل اسکولار دریایی از مقالات به‌روز به روی پژوهش‌گران باز خواهد کرد، اما منابع نامعتبری هم هستند که ممکن است شما را در دردسر بیندازند. البته خود گوگل اسکولار نیز امکاناتی را در دسترس قرار می‌دهد که بتوانید متوجه شوید مقاله و نویسنده آن تا چه اندازه معتبر هستند. با ترفندهای ارائه شده در این مقاله می‌توانید به راحتی مقالات مورد نظر خود را پیدا کنید. در حقیقت گوگل اسکولار مناسب هر کسی که مطالعه و تحقیق انجام می‌دهد است. با دانستن نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار خیلی راحت می‌توان به مقالات به‌روز و رایگان دسترسی داشت.

در این مقاله از آرکا ساینس آموزش کامل سرچ و پیدا کردن مقاله در گوگل اسکولار را با هم بررسی کردیم و ترفند‌ها و نحوه سرچ و ویژگی‌های اسکولار را بازگو کردم. امیدواریم که این آموزش گوگل اسکولار بتواند در مسیر مقاله نویسی برای اپلای و بالا بردن سطح علمی‌تان بتواند کمکی به شما بکند و دست شما را در سفر پر هیجان مهاجرت بگیرد. 

نظرات (1)

  1. متین صافی

    خیلی عالی 👌
    محتوا کاربردی و خوبی بود، ممنونم

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *